Uw uitlijn adres voor Eemnes en omgeving

Auto uitlijnen

Om veilig en optimaal te kunnen rijden, is het van belang om uw auto regelmatig uit te laten lijnen. Het uitlijnen van de wielen is namelijk nodig om de banden van uw auto in topvorm te houden en ervoor te zorgen dat ze niet onregelmatig slijten. Wanneer een auto nieuw wordt afgeleverd, zijn de wielen fabrieksmatig onder een bepaalde hoek gemonteerd. Door het dagelijks gebruik van de auto en slijtage ontstaan er afwijkingen aan de stand van de wielen. Slecht uitgelijnde wielen zorgen er bovendien voor dat uw auto meer brandstof gaat gebruiken.

 Wanneer moet ik mijn auto laten uitlijnen?

De stand van de wielen kan al ontregeld raken als u een te hoge stoeprand pakt, of door een diepe kuil in de weg gereden bent. Ook na een lichte aanrijding kan het al noodzakelijk zijn om uw auto opnieuw uit te laten lijnen. Uw auto stuurt niet alleen minder prettig, maar is daarnaast ook minder veilig. Genoeg redenen om bij twijfel de wielen van uw voertuig door Adjan Autoservice te laten controleren.

 Hieronder een overzicht:

  • De banden slijten scheef af.
  • Tijdens het rijden trekt de auto naar links of naar rechts, let op: als uw auto tijdens het accelereren naar links of rechts trekt maar op een stabiele snelheid wel recht vooruit blijft rijden, kan dit een andere oorzaak zijn
  • De auto heeft een onstabiel weggedrag
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Sturen gaat ineens heel zwaar of juist heel erg licht
  • Stuur draait na een bocht niet terug

Hoe werkt het uitlijnen van een auto?

Bij Adjan Autoservice wordt er gebruik gemaakt van uitlijn apparatuur van het merk Hunter (het neusje van de zalm). Door een monteur worden de onderdelen van de wielophanging nauwkeurig afgesteld waardoor de wielen weer exact evenwijdig aan elkaar komen te staan. Hierbij wordt gelijk gecontroleerd of de onderdelen van de wielophanging nog in goede staat verkeren. Is er sprake van slijtage of schade aan de stuur- of fusee kogels, dan moeten deze eerst vervangen worden voordat tot uitlijnen kan worden overgegaan. Met uw wielen in de juiste positie kunt u weer comfortabel en veilig de weg op.

 

Wat zijn de mogelijkheden voor uitlijnen?

Er zijn 2 mogelijkheden, namelijk 2 punts- en 4 punts uitlijnen.
Dit houdt in dat bij 2 punts uitlijnen alleen de voor of achterzijde wordt uitgelijnd.
Bij een 4 punts uitlijning wordt de voor en achterzijde uitgelijnd.

 

 

 

Bekijk onze top occasions!

Mooie occasions. Alle gecontroleerd door onze vakmensen!

Bent u opzoek naar een mooie occasion tegen een scherpe prijs? Kijk eens in ons aanbod gebruikte auto's in Eemnes.

Auto occassions in Eemnes

Onze Merk Specialisme

Onze Diensten

×

Plan uw APK keuring tijdig in!

Vanwege een groot aantal ingeplande garageafspraken zijn onze wachttijden momenteel langer dan u van ons gewend bent. We willen uw APK-keuring graag uitvoeren, maar vragen u vriendelijk om deze ruim van tevoren (ca. 2 maanden) bij ons in te plannen, aangezien onze agenda erg vol is. We hopen op uw begrip voor deze situatie en danken u voor uw medewerking.

×

Vacature: 1e Automonteur / APK-keurmeester

Ontdek de vacature voor 1e Automonteur APK-keurmeester bij Adjan Autoservice! Wil jij werken in een toonaangevend autobedrijf?
Bekijk de details en stuur je CV naar info@adjanautoservice.nl. Voor meer informatie, kijk op deze pagina

Meer informatie